Nigerijska policija pronašla hrvatsko oružje u ukrajinskom zrakoplovu?

SIGURNOSNE snage u Nigeriji zaplijenile su ukrajinski zrakoplov koji je u toj afričkoj zemlji stao natočiti gorivo. Nigerijci su u ukrajinskom teretnom avionu pronašli veći količinu oružja, a ukrajinski mediji pišu kako oružje pripada Hrvatskoj jer je zrakoplov letio iz Zagreba prema Ekvatorijalnoj Gvineji!

"Teret u zrakoplovu nema nikakve veze s Ukrajinom. On pripada Hrvatskoj", rekao je predsjednik ukrajinske državne agencije za izvoz oružja Ukrspetsexport, piše ukrajinska novinska agencija UNAIN. Hrvatska je diplomacija preko svoje ambasade u Ukrajini zatražila detaljnije informacije, ali Ukrajinci se nisu još oglasili.

Iz Nigerije je potvrđeno da je zrakoplov zaplijenjen zbog pronađenog oružja, a glasnogovornik lokalne policije Emmanuel Ojurwu za Reuters je izjavio kako je istraga počela, te će uskoro biti dostupno više informacija.

Da je zrakoplov letio iz Zagreba potvrdio je i direktor kompanije Meridian, koja je vlasnik zrakoplova, Mikola Minjajlo koji je također dodao kako je zrakoplov imao sve dozvole, te mu nije jasno zbog čega je zadržan.

J.C.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više