Njemačka policija sumnja da se mrtav vrtlar osvećivao ljudima “iz groba“

Mehlingen Screenshot: YouTube/K Bo's Videos

NJEMAČKA policija sumnja da je za ubojstvo jednog čovjeka i ranjavanje dvoje drugih ljudi kriv vrtlar koji je već neko vrijeme mrtav, piše CNN.

Vrtlar Bernhard Graumann (59) pronađen je 1. ožujka ove godine mrtav, uzrok smrti još nije poznat, u svom domu u Mehlingenu u Njemačkoj.

Ranije tog dana, 64-godišnji liječnik poginuo je zbog eksplozije naprave koju je netko podmetnuo pored njegove liječničke ordinacije u Enkenbach-Alsenbornu.

Policija smatra da je liječnik aktivirao eksplozivnu napravu kada se sagnuo da pokupi paket.

Eksplodirala klada

Dva dana kasnije, majka i kćer zadobile su ozljede nakon što im je u peći u kući u Otterbergu eksplodirala klada, za što policija smatra da se nije slučajno dogodilo. Mlađa žena, čiji identitet još nije poznat, još uvijek boravi u bolnici, ali joj stanje nije kritično.

Policija je tijekom istrage ustanovila kako je Graumannom imao "loš odnos" sa žrtvama i da je u prošlosti često s njima bio u svađi.

Policija moli da se jave svi s kojima je vrtlar bio u svađi

Kad su policajci pretražili Graumannov dom, otkrili su barut i "druge predmete koji podliježu Zakonu o oružju i eksplozivima", navodi se u policijskom izvješću. Iz predostrožnosti, upozorili su sve ostale susjede ili Graumannove poznanike koji su s njim imali loš odnos i zamolili ih da budu na oprezu.

"Ne možemo isključiti mogućnost da je pokojnik prije smrti pripremio razne zamke koje bi mogle ugroziti živote drugih ljudi", navodi se u priopćenju policije. "Molimo sve osobe koje su imale problematični privatni ili poslovni odnos s Graumannom da odmah kontaktiraju policiju."

Pročitajte više