Njemački veleposlanik otvara obnovljeni kabinet za njemački jezik Škole stranih jezika "Katarina Zrinska"

NJEMAČKI veleposlanik dr. Gebhardt Weiss 26. veljače 2004. u 11,30 sati otvorit će obnovljeni i novoopremljeni kabinet za samostalno učenje na katedri za njemački jezik Škole stranih jezika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ilica 256 b.

Njemačko ministarstvo obrane od 1998. godine kontinuirano pomaže Školu stranih jezika hrvatskih oružanih snaga doniranjem nastavno-tehničke opreme i udžbenika za učenje njemačkog jezika. Samo je ovom aktualnom prigodom, donacijom u vrijednosti od preko 60.000 kuna obnovljen i tehničkim uređajima dodatno opremljen kabinet za samostalno učenje na katedri za njemački jezik.

Cilj ove potpore prvenstveno je jezično osobljavanje pripadnika hrvatskih Oružanih snaga za sudjelovanje na stručnoj vojnoj edukaciji u Njemačkoj koju financira njemačka strana. Njihov je ukupni broj od 1998. godine do danas oko pedeset, a već je sedam hrvatskih časnika završilo dvogodišnje najviše vojno obrazovanje tj. ratnu školu u Hamburgu; prvi među njima, pukovnik Galić, danas je hrvatski vojni izaslanik u Beču.

Njemačko-hrvatska vojna suradnja na području učenja njemačkog jezika isto tako obuhvaća i redovito šestotjedno stručno usavršavanje hrvatskih nastavnika njemačkog jezika iz Škole stranih jezika hrvatskih Oružanih snaga u Saveznom uredu za jezike u Njemačkoj. Pored toga, katedra njemačkog jezika Škole stranih jezika „Katarina Zrinska“ dobila je i certifikat za provođenje nastave i ispita u skladu s odgovarajućim unificiranim standardima NATO-a (prvi od ukupno četiri stupnjeva).

Svečanom otvorenju obnovljenog i novoopremljenog kabineta prisustvovat će i njemački vojni izaslanik u Republici Hrvatskoj, pukovnik Wolfgang Schulz.

Pročitajte više