No hotela Makarska o neuvrštavanju odluke o svom opozivu na skupštinu

ČLANOVI Nadzornog odbora Hotela Makarska ocijenili su danas da je prijedlog njihova opoziva, kako je predložio Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) "nezakonit, neprihvatljiv i bezrazložan". 

Odluku o opozivu članova NO-a Hotela Makarska donio je Upravni odbor HFP-a, a kako se provođenje te odluke opstruira od svibnja ove godine, nije bilo drugog rješenja osim nametanja provođenja te odluke sudskim putem, rekao je nedavno zamjenik predsjednik HFP-a Krešimir Starčević. HFP je stoga sudskim putem zatražio zakazivanje izvanredne Glavne skupštine dioničara Hotela Makarska, na čijem će dnevnom redu biti opoziv sadašnjeg NO tog društva, u kojem je država većinski, 72 postotni, vlasnik i koja kao vlasnik ima pravo zakazati skupštinu i smijeniti NO.

Predsjednik NO Hotela Makarska Edo Kosović na današnjoj je konferenciji za novinare kazao da se zahtjev Fonda ne može temeljiti ni na jednom članku Zakona o trgovačkim društvima. Sva četiri važna razloga za smjenu članova NO u makarskim hotelima, o kojima govori HFP, ocjenjena su kao "krupne insinuacije i netočnosti" a tri su navedena razloga, kažu, nastala nakon što je predložen postupak opoziva.

Planirana investicija gradnje novog hotela Rivijera od 700 kreveta još je uvijek u početnoj fazi razrade, a Fond je s tim projektom upoznat u Ministarstvu turizma prije godinu dana. Anonimno pismo malih dioničara i zaposlenika NO je ocijenio neprihvatljivim načinom opoziva u demokratskom društvu, dok je povećanje naknada za rad članova NO "iskrivljavanje činjenice" jer se htjelo smanjiti troškove poslovanja hotelske kuće, a navedeni dodatni kriterij kao participacija u dobiti je bio predložen samo kao mogućnost o čemu definitivnu odluku donosi Skupština dioničara.

Članovi NO su istaknuli da sazivanje skupštine nije opstrurirano, već na skupštinu nije uvrštena točka koja se odnosila na opoziv članova NO.

Nadzorni odbor Hotela Makarska, dodao je Kosović, očekuje očitovanje Vlade kao i HFP-a na pismo koje im je upućeno u svezi nezakonitog postupanja zamjenika predsjednika Fonda kao i, kako drže, nezakonita statusa Fonda.

Pročitajte više