NO: TLM se može održati korjenitim organizacijskim i kadrovskim promjenama

NADZORNI odbor Tvornice lakih metala u Šibeniku odlučio je nakon analize poslovanja i razmatranja budućnosti Društva da se zbog gubitaka i financijskih teškoća moraju provesti korjenite kadrovske i organizacijske promjene, stoji u današnjem priopćenju u kojem se navodi i mogućnost osamostaljenja pojedinih poslovnih jedinica TLM-a.

Priopćenje je potpisao predsjednik Uprave TLM-a Zdravko Petković. O kakvim je promjenama u tom najvećem poduzeću u Šibensko-kninskoj županiji i jedinom hrvatskom proizvođaču aluminija riječ znat će se kad tročlani tim za preustroj i članovi Business Consulting Servicesa - savjetnika Hrvatskog fonda za privatizaciju - utvrde mogu li pojedine poslovne jedinice TLM-a samostalno poslovati.

U tročlanu su timu Stipe Tomašić, član Uprave TLM-a za proizvodnju, Zrinka Višić, predsjednica Ureda Uprave, i Vanja Ninić, zamjenica direktora Sektora za financije, računovodstvo i kontrolu.

Uprava smatra, kaže se u priopćenju, da se TLM može održati i razvijati jedino preustrojem.

Proizvodnja aluminija u šibenskom TLM-u stala je 20. ožujka jer tvrtka nema novca za nabavu sirovina. Uprava je prošli tjedan očekivala Vladino jamstvo na kratkoročan zajam od 125 milijuna kuna, no ono nije stiglo.

TLM, u većinskom vlasniku Hrvatske elektroprivrede, dobavljačima duguje 12 milijuna dolara.

Pročitajte više