"Normalno da pomažem Gotovini, ponosan sam na to"

NEZAVISNI predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs večaras se na svom predizbornom skupu u Osijeku osvrnuo na najavu da će biti pozvan na informativni razgovor zbog jučerašnje izjave u Vukovaru kada je okupljenima prenio pozdrave odbjeglog haaškog optuženika, generala Ante Gotovine.

"I vama prenosim pozdrave od Ante Gotovine i naravno da znam gdje je - u srcu svakog časnog i poštenog Hrvata", rekao je Rojs okupljenima.

"Pitaju me pomažem li Gotovini? Normalno, i ponosan sam na to", rekao je Ljubo Ćesić Rojs.

Ocijenio je kako nije "optužen samo Ante Gotovina, nego je optužena Republika Hrvatska i 60 posto hrvatskog biračkog tijela, koje je na izborima davalo povjerenje predsjedniku Franji Tuđmanu".

"Tomu se moramo oduprijeti diplomatskim putem. Spreman sam se uhvatiti u koštac, držati se Ustava i zakona, obračunati se s mitom i korupcijom te procesuirati hrvatske veleizdajnike kako bi im se sudilo za veleizdaju", poručio je Rojs.

Kazao je kako u svom djelovanju nema namjeru odstupiti od programa HDZ-a i dr. Franje Tuđmana te kako nema namjeru okrenuti leđa hrvatskom narodu, neovisno o rezultatu predsjedničkih izbora.

Pozvao je birače da 2. siječnja iziđu na izbore te, glasujući po svojoj savjesti, na demokratski način iskažu kako ne žele da Hrvatska ode u nekakav zapadni Balkan, nego da ostane u Europi, kamo i pripada.

Pročitajte više