Nova afera u Zagorju: Nakon Hypograda dolazi i Erstegrad?



ČINI se da bi se nakon poznate afere Hypograd, u kojoj je stradao Zlatar, sada slična situacija mogla ponoviti u Pregradi, gdje se pod hipotekom Erste banke nalazi se gotovo sva imovina gradskoga komunalnog poduzeća Niskogradnje.

Kako saznaje HRT, dijelovi pregradskog kamenoloma te polovica poslovne zgrade u središtu Pregrade pod hipotekom su Erste banke, a to je dio jamstva za vraćanje dvaju kredita, koje je zbog problema u poslovanju Niskogradnje u posljednjih šest mjeseci podigla direktorica Irena Krsnik.

Problem je što ona za to nije imala ovlasti, niti je o tome obavijestila bilo koga, rekla je gradonačelnica Vilmica Kapac, koja je usto i predsjednica NO-a Niskogradnje. Niskogradnja je gradska tvrtka i u njenom statutu je navedeno da je direktorica je za zaduživanje trebala odobrenje Nadzornog odbora i Gradskog vijeća, koje uopće nije zatražila.

Zbog toga je i smijenjena s dužnosti, a sada tvrdi da će pričekati nalaz revizije, koji je u tijeku. Neslužbeno se može čuti da iznose milijun i pol kuna te 800 tisuća eura.

Gradonačelnica kaže da komunalne aktivnosti neće biti dovedene u pitanje, kao ni radna mjesta. Poručila je i da javnost ne treba strahovati za sudbinu kamenoloma, koji nije na prodaju.

Pročitajte više