Nova premijera osječkog HNK

DRAMA "Naranča u oblacima", hrvatske spisateljice Ivane Sajko, nova je dramska premijera osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u 98. kazališnoj sezoni.

Njezinom izvedbom 7. prosinca započet će i tradicionalna znanstveno-teatrološka priredba "Krležini dani", istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u tom kazalištu.

Redateljica predstave Franka Perković, kojoj je to prva suradnja s osječkom kazališnom kućom, rekla je kako se odlučila za tu predstavu jer je riječ o tekstu iznimno talentirane suvremene hrvatske spisateljice, čija su ostvarenja, ponekad hermetička i teška za režiranje, ali zato vrlo kvalitetna.

Ocijenila je kako je važno izvoditi suvremene hrvatske pisce te kako je riječ o mobilnoj predstavi, prilagodljivoj za izvođenje na velikim i malim scenama, i koja će, kako smatra, dobro komunicirati s mladom publikom.

U predstavi će, uz ostale, nastupiti Sandra Tankosić, Ivan Glowatzky, Nela Kočiš i Milenko Ognjenović. Dramaturginja predstave je Marijana Fumić, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Mirjana Zagorec.

Glazbu je odabrao Igor Valeri, a u predstavi će sudjelovati i plesna skupina osječkoga HNK.

Pročitajte više