Nove pogreške Hrvatske turističke zajednice: Zagreb i Kopački rit u Slavoniji

NAKON što je u promotivnom filmu "Mediteran kakav je nekad bio" Hrvatske turističke zajednice s karte Hrvatske izbrisana Baranja, u istom filmu je pronađen čitav niz pogrešaka. Prema HTZ-u, Zagreb se nalazi u Slavoniji, regiji koju omeđuje rijeka Mura! Osim Zagreba, u Slavoniji se nalaze Parkovi prirode Kopački rit i Lonjsko Polje.

Zbog ovih grešaka danas je reagirala i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije. Nezadovoljni su što se Hrvatska predstavlja samo kao mediteranska zemlja te što nisu dovoljno iskorišteni potencijali kontinentalnog turizma. Upozoravaju da Hrvatsku treba na sajmovima predstavljati u cjelini, a ne samo kao dio turizma na Jadranu.

Predsjednica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Zvjezdana Tuna Pavlov izjavila je kako je krajnje vrijeme da se veći dio sredstava, koje Hrvatska turistička zajednica prikuplja u svim dijelovima Hrvatske, uloži u razvoj kontinentalnog turizma.

Tuna Pavlov je pojasnila zašto su reagirali tek tjedan dana nakon očitovanja osječkog župana Krešimira Bubala. Rekla je kako su pričekali hoće li HTZ nešto poduzeti, i da su detaljnom analizom nakon toga uočeni ovi novi propusti zbog kojih su morali reagirati.

D.M.

Pročitajte više