Nove žrtve u Iraku

Devet je Iračana ubijeno, a 13 ranjeno u odvojenim pobunjeničkim napadima u srijedu i četvrtak u zoni sjeverno do Bagdada, a tijela trojice Iračana pronađena su kod Falluje, javljaju agencije pozivajući se na vojne i bolničke izvore.

Iračanin koji je radio za američku bazu blizu Baqube ubijen je, a četvorica su ranjena u napadu na automobil koji ih je prevozio u četvrtak ujutro.

Tri su vojnika ubijena, a još trojica su ranjena u eksploziji bombe u četvrtak ujutro u Yatthribu, 75 kilometara sjeverno od Bagdada.

U Chargotu, 300 kilometara sjeverno od Bagdada, jedan vojnik i jedna žena poginuli su u sličnoj eksploziji.

Tijelo vozača koji je radio za američke snage otkriveno je u regiji Touza, 70 kilometara istočno od Tikrita, objavila je lokalna policija.

U Tall Afaru, sjeverno od Mosula, dva su Iračana ubijena, a šest ih je ranjeno u napadu kojeg su u srijedu na položaje višenacionalnih snaga izveli pobunjenici, objavila je u četvrtak američka vojska.

Tijela trojice iračkih vojnika pronađena su uz cestu u blizini Falluje, a poruka pričvršćena na jedno od tijela upozorila je da će ista sudbina zateći sve izdajice,

objavila je policija.

(Hina) xbis ysd

Pročitajte više