Šef Janafa je kao mito dobio Lexus u najam za sina i auto za kćer?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DRAGAN KOVAČEVIĆ, bivši šef Janafa, danas je ponovo uhićen, i to zbog sumnje na primanje mita za namještanje poslova. Sumnja se na to da je Kovačević primio dva stana kao mito, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu. Istražitelji sumnjaju na to da je jednoj tvrtki ugovorio posao, a onda kao nagradu za ugovorene poslove od te tvrtke dobio najmanje dva stana na dvije lokacije.

Osim stana u Splitu, policija je obavila i pretres stana u Zagrebu. Stan se nalazi u Ulici Augusta Cesarca u tzv. Ban Centru. Zgrada se nalazi u neposrednoj blizini središnjeg zagrebačkog trga. Taj stan, koji već dulje koristi Dragan Kovačević, već je bio predmet interesa USKOK-a i policije u jesen prošle godine, kada je Kovačević uhićen prvi put u sklopu akcije uhićenja 13 osoba, među kojima su bili i prvooptuženik poduzetnik Krešo Petek te gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške Dražen Barišić i Vinko Grgić.

Dobio automobile za djecu?

No, kako večeras piše Jutarnji list, sumnja se na to da je Kovačević kao mito dobio dva automobila za djecu. Kovačevićev sin je u najam, piše Jutarnji, dobio Lexus, a za kćer je kupljen novi automobil Alfa Romeo.

Naime, provjeravajući imovinu Kovačevića, ali i njegove obitelji, istražitelji su uočili vozilo, no provjeravajući kod prodavača utvrdili su da vozilo nije platio Kovačević.

Također su, analizirajući kontakte Kovačevića i njegove kćeri, otkrili razgovor u kojemu Kovačevićeva kći javlja ocu o automobilu koji želi, a on joj kaže da sama odluči koji će joj automobil kupiti. "Tata, ja sam odabrala", navodno je zabilježeno u komunikaciji, no to vozilo, prema optužbama istražitelja, ne plaća Kovačević.

Pročitajte više