Novi kalendar: Školska godina počinje 5. rujna, a završava 15. lipnja



MINISTRI obrazovanja i turizma Radovan Fuchs i Damir Bajs usuglasili su se oko novog školskog kalendara, kojeg su danas predstavili na konferenciji za novinare. Određeno je da će nastava u svim školama morati početi 5. rujna (ili po potrebi 12. rujna), a trajat će do 15. lipnja.

Prvo polugodište završavat će 23. prosinca, a drugo će polugodište trajati od 16. siječnja do 15. lipnja. Uz napomenu da će u školama u kojima nastava počne 12. rujna zimski odmor trajati dva, a ne tri tjedna. Najveća promjena tiče se proljetnog odmora, koji će se od sada održavati prije Uskrsa, a ne nakon njega. Proljetni praznici ujedno su i skraćeni; nastave neće biti na Veliki četvrtak i petak i na Uskrs, te još tri dana.

Raspored školskih praznika po novom će se utvrđivati na razini županija, a ne općina i gradova kao i do sada, tako da će plan vrijediti za sve osnovne i srednje škole na području pojedine županije. "Ovim promjenama omogućavamo produženje turističke sezone i fleksibilnost školske godine", poručili su Bajs i Fuchs.

Pročitajte više