Novi ravnatelj splitskog Studentskog centra je Stenko Dell´orco

Screenshot: Google street view

STENKO DELL'ORCO izabran je za novog ravnatelja Studentskog centra u Splitu. Danas ga je s većinom glasova izabralo Upravno vijeće SC-a, a sutra će Dell'orco na potvrdu u Senat splitskog Sveučilišta.

Dell'orco je izabran kao jedini kandidat koji je ispunjavao uvjete natječaja. Preostali kandidati nisu predali kompletnu dokumentaciju. Uz Dell'orca javili su se i Ivan Filipović iz Odjela za gospodarstvo Grada Splita te dosadašnja ravnateljica Gordana Raos, koja je jučer uputila otvoreno pismo članovima Senata u kojem se požalila kako je onemogućena u proceduri reizbora premda jedina ispunjava uvjete.

Raos teško da je mogla dobiti potvrdu o nekažnjavanju, jer joj je nedavno potvrđena optužnica za zlouporabu ovlasti te je očekuje suđenje zbog pogodovanja jednom obrtu prilikom renoviranja zahoda Studentskog centra.

Dell'orco je radio na čitavom nizu rukovodećih dužnosti. U Slobodnoj Dalmaciji je bio voditelj sektora nabave, vanjske trgovine deviznog poslovanja i skladišta od 1993. do 1997. godine. Potom je bio direktor vanjske trgovine u Jadrantekstilu, rukovoditelj komercijale u Koteksu, voditelj splitskog pogona Unijapapira, a od 2002. godine vodi poslovnicu Europapiera u Splitu.

Izbor nije htio komentirati jer nije dobio ništa službeno, a još sutra mora po potvrdu na Senat.

Pročitajte više