NOVI SLUČAJEVI SARS-A U IRSKOJ I ARGENTINI?

Irski su liječnici u petak izvijestili kako se sumnja da je na zapadu otoka otkriven prvi slučaj atipične upale pluća u Irskoj, a 36godišnja Argentinka također je primljena u bolnicu u Buenos Airesu sa simptomima opasne bolesti, nakon što je doputovala iz Rima, izvijestili su službeni izvori. L

U četvrtak navečer ministarstvo zdravstva izvijestilo je da dvije osobe primljene u bolnice u Dublinu sa simptomima SARS-a nisu zaražene tom bolešću. No, čini se da je u petak na zapadnom dijelu otoka otkriven prvi slučaj bolesti. "Osoba za koju se sumnja da je zaražena virusom akutnog sindroma respiratornog trakta (SRAS) doputovala je zrakoplovom iz jugoistočne Azije", kaže se u priopćenju.

Irska vlada pozvala je sve putnike koji su doputovali iz smjera Hong Konga, Vijetnama, Singapura ili Kine da se odmah jave svojim liječnicima, posebno ako osjećaju simptome bolesti.

36-godišnja Argentinka koja je doputovala zrakoplovom Air Francea iz Rima, smještena je u bolnicu u Buenos Airesu, nakon što su kod nje zamijećeni simptomi slični onima koji uzrokuju atipičnu upalu pluća. Ona je smještena u izolaciju, dok liječnici ne otkriju o čemu je točno riječ.

Pročitajte više