Novotny: Prekidamo suradnju s HSP-om

BUDUĆI da se Božidaru Lujancu, predsjedniku DC-a Požeško-slavonske županije, već duže vrijeme prijeti iz redova HSP-a, stranke čiji je član bio nekada, glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny kaže kako njegov kolega s pravom sumnja da je napad osobno ili stranački režiran od strane Đapićeve stranke, zbog čega su odlučili prekinuti suradnju s tom strankom na svim razinama.

"On sumnja na njih jer ih je srušio s vlasti u Požeško-slavonskoj županiji, neki su ostali bez vlasti, neki bez novca, a neki su završili u zatvoru" - kazao je Novotny za Index.hr.

Glavnog tajnika DC-a posebno je iznenadila reakcija prvog čovjeka HSP-a na događaj u Pakracu. Od Ante Đapića je očekivao da će izraziti ispriku i žaljenje, a ne prijetiti tužbom. Tako bi, kaže Novotny, reagirao svaki normalan čovjek, ali ne i prvi čovjek prvaša. Iz tog razloga, zaključuje, dalje nemaju što raditi s HSP-om.

"Bolje da me tuže, nego da me tuku" - uzvratio je Novotny na Đapićeve prijetnje tužbom.

Ako policijska istraga potvrdi da je Lujančeve sumnje, na prvoj sljedećoj sjednici Predsjedništvo DC-a izdat će naputak koji će županijskim i gradskim organizacijama stranke zabraniti suradnju s HSP-om.

DC će od policije zatražiti da se Božidaru Lujancu i njegovoj obitelji osigura policijska zaštita.

Kako je ranije Božidar Lujanac izjavio za Index, dok je jutros išao na posao napao ga je muškarac 30-ih godina, snažnije tjelesne građe. Nije primijetio da ga netko prati, niti je zamijetio da ga netko namjerava napasti.

Županijski zastupnik kazao je kako mu se već više puta s "raznih strana" prijetilo tako da ne može precizirati tko bi mogao stajati iza napada, međutim, istaknuo je kako je siguran da je napad povezan s politikom i otkrivanjem kriminala u požeškoj županiji.

Policija je utvrdila da je napadač Lujanca udario prilikom mimoilaženja, pri čemu je oštećeni zadobio ozljede koje su okvalificirane kao lakše.

I.B.

Pročitajte više