Oakland postao prvi američki grad koji uvodi porez na marihuanu

PRIJEDLOG Oaklanda da postane prvi američki grad koji bi uveo porez na marihuanu koja se koristi u zdravstvene svrhe izglasan je jučer u tom gradu. Kako prenosi CNN, oko 80 posto glasača podržalo je spomenuti prijedlog.

Proslavili vijest izradom cigareta

Neki su vijest na sveučilištu Oaksterdam, koje obučava studente za rad u industriji takozvane medicinske marihuane, proslavili izradom velikih cigareta marihuane i stavljanjem kanabisa u slavine. "Ovo je iznimno važno jer se naš grad suočava s velikim gubicima, kao i drugi kalifornijski gradovi. Stoga smo odlučili pomoći mu kada nas najviše treba", objasnio je Steve DeAngelo, voditelj jednog gradskog kanabis kluba, i dodao da će sljedeće godine morati platiti više od 350 tisuća dolara za ovaj novi porez.

S druge strane, ima i onih koji ovaj potez smatraju krivim. "Oporezivanje nezakonite droge je nešto što zajednica ne bi smjela prihvatiti", smatra Paul Chabot iz koalicije za slobodu droge u Kaliforniji.

Četiri ovlaštene ordinacije za kanabis u Oaklandu od sada će morati plaćati oko 18 dolara poreza za svaku tisućitu prodaju marihuane.

Pročitajte više