Obitelj Hariri traži pomoć za istragu o smrti Rafika Haririja

Obitelj bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja u četvrtak je pozvala "međunarodnu i arapsku zajednicu da provede u djelo poziv predsjedatelja Vijeća sigurnosti UNa", koji je zatražio izvješće o okolnostima u kojima je Hariri poginuo te povlačenje sirijskih vojnika iz Libanona.

"Svima onima koji s nama suosjećaju obećavamo da krv Rafika Haririja i njegovih suradnika nije prolivena uzalud te da nećemo štedjeti truda da bismo otkrili naručitelja zločina, bez obzira na njegovu funkciju", kaže se u priopćenju obitelji.

"S ovim ciljem pozivamo arapsku i međunarodnu zajednicu da provede u djelo poziv predsjednika Vijeća sigurnosti UN-a od 15. veljače 2005. da se imenuju krivci za zločin te da se u dogledno vrijeme kazne", kaže se u priopćenju.

UN-ovo Vijeće sigurnosti u utorak je osudilo "teroristički napad" u kojemu je život izgubio Hariri. Predsjednik VS-a je od glavnoga tajnika UN-a Kofija Annana zatražio izvješće o "okolnostima" u kojima je Hariri poginuo te je pozvao na povlačenje sirijskih vojnika iz Libanona.

(Hina) xmh ydv

Pročitajte više