Obitelj mlade Albanke bila protiv udaje za Zagrepčanina, oteli je iz zaručnikove kuće

Ilustracija: Neva Zganec/PIXSELL

PODIGNUTA je kaznena prijava protiv 57-godišnjaka i 38-godišnjaka koji su protupravno oduzeli slobodu mladoj Albanki. Jutarnji piše da je 57-godišnji stric zajedno sa svojim 38-godišnjim pomoćnikom oteo svoju nećakinju iz kuće Zagrepčanina za kojeg se prošle subote trebala udati. 

Nakon što su ispitani u tužiteljstvu, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu dvojici osumnjičenih muškaraca je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako bi ih spriječio da utječu na svjedoke ili ponove kazneno djelo. Jutarnji doznaje da je dvojac zapravo ispunjavao naredbu Albankine obitelji. 

Majka mlade djevojke živi u Sjevernoj Makedoniji i nije odobravala vezu svoje kćeri sa Zagrepčaninom. Njena najveća zamjerka se navodno odnosila na mladićevu nacionalnost koji je Hrvat. Stoga je kontaktirala osumnjičenog 57-godišnjaka koji živi u Hrvatskoj i koji je stric mlade Albanke. 

Tijekom bijega su promijenili vozilo

Zamolila ga je da joj pomogne vratiti kćer u Albaniju, čak i da upotrijebi silu ako je potrebno. Istražitelji pretpostavljaju da je 57-godišnji stric u pomoć pozvao 38-godišnjaka te da su se njih dvojica prije par dana dovezli do kuće u Novom Zagrebu u kojoj je nećakinja živjela sa svojim zaručnikom i njegovim roditeljima. 

Jutarnji navodi da je dvojac mladu djevojku izvukao bosonogu i u spavaćici iz kreveta, a potom i iz kuće, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru. Zaručnik mlade djevojke i njegov otac su neuspješno pokušali spriječiti otmicu djevojke. Ipak, uspjeli su snimiti kombi kojim su se odvezli otmičari i o svemu obavijestili policiju.

Policajci su ubrzo pronašli otmičare, iako su tijekom bijega presvukli mladu Albanku i promijenili vozilo. Bili su u kući osumnjičenog 38-godišnjaka. Osumnjičeni dvojac je tijekom iznošenja obrane priznao krivnju. Mlada djevojka se vratila svom zaručniku. 

Pročitajte više