Obitelji oštećenih za suđenje "vukovarskoj trojci" u Hrvatskoj

Članovi obitelji ubijenih hrvatskih zarobljenika iz vukovarske bolnice na Ovčari 1991. godine, koji u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu prate proces protiv 16 optuženih za taj zločin, zastupaju stajalište da se "vukovarskoj trojci" treba suditi u Hrvatskoj.

Obitelji oštećenih, kako su kazali novinarima u četvrtak, suđenje neposrednim počiniteljima zločina, pripadnicima nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva supoderica", doživljavaju "kao farsu", iako su zadovoljni načinom na koji predsjednik sudskog vijeća Vesko Krstajić vodi suđenje, kao i načinom na koji "čitav slučaj" vodi Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine.

"Nezadovoljni smo iskazima svjedoka koji lažu i kod kojih se vidi da su zaplašeni. Najviše nas boli što se istina o zločinu u Vukovaru nikad neće u potpunosti saznati", ocjena je članova obitelji oštećenih, iako misle i to da bi "svjedoci lagali i pred hrvatskim sudom".

Članovi obitelji oštećenih suđenje prate od njegova početka u ožujku prošle godine, a zbog nekoliko manjih incidenata i provokacija, suđenje prate s galerije velike sudnice Specijalnog suda u Beogradu, odvojeno od članova obitelji optuženih, koji se nalaze iza prostora namijenjenog optuženicima, od kojih su odijeljeni neprobojnim staklom.

(Hina) xtta ybs

Pročitajte više