Objavljena nagodba za Agrokor, pogledajte dokument

Foto: Pixsell/Sandra Simunovic

TRGOVAČKI sud u Zagrebu je na svojim službenim stranicama objavio Prijedlog nagodbe koji je prihvaćen na sastanku Privremenog vjerovničkog vijeća.

Podsjetimo kako je jučer Privremeno vjerovničko vijeće dalo suglasnost vladinom povjereniku Fabrisu Perušku da preda nagodbu sudu. Kako bi se nagodba počela primjenjivati, mora je potvrditi Trgovački sud. Prema nagodbi, najveći će pojedinačni vlasnik biti ruski Sberbank, s 39,2 posto vlasničkog udjela, te prema kojem će dobavljači koncerna u prosjeku ostvariti stopu povrata svojih potraživanja od 60 posto, a financijske institucije i ostali vjerovnici do 20 posto.

Prijedlog nagodbe jednoglasno prihvaćen

Članovi Privremenog vjerovničkog vijeća su jednoglasno prihvatili prijedlog nagodbe između dužnika i svih vjerovnika koje je Vijeću podnio izvanredni povjerenik Fabris Peruško te su mu dali suglasnost da usuglašeni tekst kao zajednički prijedlog nagodbe dostavi svim vjerovnicima putem objave na e-oglasnoj ploči Trgovačkog suda, navodi se u priopćenju iz Agrokora.

Nagodba se sastoji od dva dijela - pripremnog i provedbenog - te ima 32 poglavlja i 36 priloga. U dokumentaciji se detaljno razrađuje korporativna struktura Grupe Agrokor, tretman i oblik namirenja tražbina vjerovnika nastalih prije izvanredne uprave, razrada novog duga Grupe Agrokor i kapitalne strukture, kao i drugi detalji vezani za provedbu nagodbe. Sastavni dio dokumentacije su detaljne tablice svih tražbina, dosadašnjih plaćanja tijekom postupka izvanredne uprave te namirenja kroz nagodbu za svaku tražbinu

Prijedlog nagodbe by Index.hr on Scribd

Pročitajte više