OBJAVLJENI REZULTATI NATJEČAJA ZA FESTIVAL DUHOVNE GLAZBE USKRS FEST

Za ovogodišnji festival duhovne glazbe Uskrs fest od 65 pristiglih radova na natječaj izabrano je 20 skladbi, od kojih će sedam izvesti debitanti, javila je Ika.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu u ime suorganizatora Hrvatskoga katoličkog radija, ravnatelj Robert Šreter rekao je da bez obzira na to što festival ima natjecateljski karakter, on mora zadržati i vjerski karakter i treba promicati radosnu vijest kroz popularnu duhovnu glazbu. Dodao je da je festival otvoren i za pripadnike drugih kršćanskih zajednica.

Voditeljica Ureda HBK za mlade Dijana Mlinarić izjavila je da će se ovogodišnji Uskrs fest imati poveznicu s Nacionalnim susretom katoličke mladeži, koji će biti tjedan kasnije u Šibeniku pod geslom "Zaveslaj na pučinu".

Na 23. Uskrs festu, koji će se održati 18. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga, nastupit će Bruno Krajcar i Kumi, Novo svitanje, Otkrivenje, vlč. Ljubo Vuković, Navještenje, Poklon, Ivo Šeparović i oktet Bljesak, Čedo Antolić, Nebeski grad, VIS Rafael, Sve boje ljubavi, Željka Marinović, Kefa te debitanti VIS Emanuel, Zbor mladih sv. Nikola Tavelić, Ksenija Sobotinčić, Marko Jašek, skupina Damask, Maja Vasilj i Antonija Piuković.

(Hina) xpp ymc

Pročitajte više