Obljetnica osnutka HDZ-a u Sinju u znaku potpore Mirku Norcu

VEČERAŠNJA svečana proslava 13. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Sinju u prepunoj kino dvorani protekla je u znaku snažne potpore generalu i alkarskom vojvodi Mirku Norcu, koji je jučer na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora, a sudska presuda ocijenjena je nepravednom i nepoštenom.

Sudionici svečanosti, među kojima su bili predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i stranački dužnosnici Vladimir Šeks, Luka Bebić, Ivan Jarnjak, predsjednici splitsko-dalmatinskog i ličko-senjskog HDZ-a Živko Nenadić i Darko Milinović te vodstva stranačkih ogranaka u Cetinskoj krajini, naglasili su da se nigdje u svijetu ne sudi svojim vojnicima, a posebno ne generalima i to osloboditeljske vojske.

Osvrnuvši se na hrvatsku političku pozornicu, predsjednik HDZ-a Sanader je najavio pobjedu HDZ-a na idućim parlamentarnim izborima te istaknuo da nacionalni interesi moraju biti iznad stranačkih. Dodao je da će HDZ svoje stranačke interese uvijek stavljati u drugi plan, iza interesa hrvatske države.

"Ne smijemo praviti podjele među Hrvatima, bez obzira na to gdje bili, jer je to bila i odrednica pokojnoga prvog predsjednika stranke i države dr. Franje Tuđmana", kazao je Sanader.

Oštro je kritizirao Vladu Ivice Račana i vladajuću koaliciju, ocijenivši da u protekle tri godine ništa korisno nije napravila osim što je međusobno dijelila političke položaje.

Osvrnuvši se na tvrdnje pojedinih ministara da se danas bolje živi nego prije tri godine, ali da to narod ne vidi i ne zna, upitao je znači li to da bi "trebalo mijenjati narod, a ne Vladu".

Pročitajte više