Od subote na cestama poginulo osam ljudi

Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL

PROMETNOM nesrećom u kojoj su u nedjelju navečer na području Vrbovca poginule dvije mlade osobe, a jedna je teško ozlijeđena, nastavljen je crni niz na hrvatskim cestama na kojima je od subote poginulo osam osoba.

Posljednja nesreća dogodila se u nedjelju nešto prije 22 sata u mjestu Zvekovac gdje je prema policijskom izvješću 25-godišnji vozač Golfa zbog neprilagođene brzine izletio iz zavoja i sletio u kanal, zatim na betonsko-metalnu dvorišnu ogradu i potom na betonski most kolnog ulaza u dvorište.

U nesreći su poginuli putnici iz vozila u dobi od 22 i 31 godine, dok je vozač Golfa zagrebačkih oznaka s teškim ozljedama prebačen u KB Dubrava, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Zbog prometne nesreće promet je bio obustavljen od 22:30 do 2:45 te se odvijao obilaznim pravcem.

Crni vikend na hrvatskim prometnicama

Dvije su osobe poginule, a šest je teško ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju rano ujutro u Đurđevcu, priopćila je koprivničko-križevačka policija.

Pijani 26-godišnjak u subotu je, vozeći neprilagođenom brzinom, u Donjoj Podgori usmrtio pješakinju nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće i izazvao još jednu u kojoj je lakše ozlijeđena 21-godišnjakinja, priopćila je u nedjelju krapinsko-zagorska policija.

U naletu vozila kod Donje Stubice u subotu oko 19:30 smrtno je stradala pješakinja, izvijestila je krapinsko-zagorska policija.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu na otoku Braču poginuo je 27-godišnji motociklist, doznaje se u splitskoj policiji.

U Splitu je rano u subotu poginula 43-godišnja putnica kad je Mitsubishi splitskih oznaka, kojim je upravljala 45-godišnjakinja, skliznuo s kolnika i prevrnuo se na krov, izvijestila je splitska policija.

Pročitajte više