Odbor vjerovnika prihvatio ugovor o prodaji sisačke željezare "Mečelju"

ODBOR vjerovnika Željezare Sisak d.d. u stečaju danas je sa četiri glasa za i jednim suzdržanim glasom prihvatio tekst ugovora o prodaji sisačke Željezare ruskoj tvrtki ´Mečelj´, odnosno njezinom zastupniku za prodaju na svjetskom tržištu, tvrtki ´Conares Trading´ iz Švicarske, doznaje se od predsjednika Odbora vjerovnika Damira Borića.

Ugovor o prodaji Željezare potpisat će se danas u 14 sati u upravnoj zgradi Željezare u Sisku i time će ruski ´Mečelj´ postati vlasnik cijele tvornice.

Kupoprodajni ugovor Odboru vjerovnika predložio je stečajni upravitelj Ilija Marić, koji je od Odbora zatražio i dobio suglasnost za njegovo potpisivanje. U glasovanju je suzdržan bio predstavnik Ministarstva financija u Odboru.

Predstavnik Koordinacije sindikata za opstojnost Željezare Mato Somić izjavio je za Hinu da je kupoprodajni ugovor za sindikate i radnike prihvatljiv jer novi vlasnik zadržava svih 1700 radnika i radnicima nudi rad, posao i redovnu isplatu plaća.

Gradsko poglavarstvo Siska, u ime grada Siska kao jednog od Željezarinih vjerovnika, dalo je svom predstavniku u Odboru vjerovnika, pročelniku Upravnog odjela za financije Damiru Boriću suglasnost za potpisivanje ugovora o prodaji Željezare ruskom ´Mečelju´. Grad Sisak je od 1996. do prošle godine Željezari Sisak, na ime pomoći u njenoj sanaciji i doprinosa njenom opstanku, otpisao potraživanja od 105 milijuna kuna, što iznosi jednogodišnji gradski proračun.

Pročitajte više