Održano bdjenje za ženu koju je Baldwin slučajno ubio na snimanju. Ovo se dosad zna

Foto: Reuters, Instagram

U NOVOM Meksiku je održano bdjenje u znak žalosti za Halynom Hutchins koja je smrtno stradala na američkom filmskom setu, objavio je BBC u nedjelju.

Na bdjenju u Albuquerqueu bili su profesionalci iz filmske industrije i zapalili svijeću za 42-godišnjakinju.

Glumac Alec Baldwin u četvrtak je, po svemu sudeći, posve nenamjerno ustrijelio direktoricu fotografije Hutchins na snimanju vesterna Rust. Prema informacijama koje su dosad izašle u medije, Baldwinu je bilo rečeno je da je pištolj siguran. 

Jesu li filmski setovi sigurni?

Nesreća je izazvala zabrinutosti za sigurnost na filmskim setovima. 

"Bila je toliko dinamična i kada se nešto ovakvo dogodi, to je razarajuće za sve nas", rekla je Sandie Kay, filmska radnica u Albuquerqueu. 

Neki ljudi nosili su transparente kojima se pozivalo na povećanje mjera sigurnosti na filmskim setovima.

"Mislim da je ovo definitivno snažan podsjetnik na sigurnost oružja na setu i ja sam za zabranu pravih pištolja ako je to moguće", rekla je filmska radnica Cheryl Lowe. 

Što se zna o smrti direktorice fotografije koju je slučajno ustrijelio Baldwin

Prema sudskim zapisnicima, pomoćnik redatelja Dave Halls nije znao da je u pištolju pravo streljivo i predao ga je Baldwinu uz riječi da je oružje "hladno", filmskim žargonom, bez pravog streljiva.

Prethodno je, prema izvješću, filmska oružarka Hannah Gutierrez Reed (24) pripremila pištolj i stavila ga na kolica s još dva komada oružja. 

Ozlijeđen je redatelj Joel Souza koji je stajao iza Hutchins. On je ranjen u rame i oporavlja se od ozljeda. 

Par dana ranije dvaput pucano iz pištolja

Prema napisima New York Timesa i Los Angeles Timesa, par dana prije incidenta je najmanje dvaput pucano iz pištolja. 

Članovi ekipe rekli su da se to dogodilo u kabini na mjestu snimanja filma. Oni su bili dio skupine koja je dala otkaz nekoliko sati prije nesreće zbog pritužbi na radne uvjete i neplaćen rad. 

Filmski producenti priopćili su u petak da nisu bili upoznati sa sigurnosnim pitanjima, ali da će "provesti interni uvid u procedure dok je produkcija zaustavljena".

Takvi incidenti na snimanju filmova iznimno su rijetki.

Pročitajte više