Odvjetnička komora kreće u postupak protiv Thompsonova odvjetnika?

Foto: Pixsell/Boris Scitar

DANAŠNJIM incidentom u Skupštini grada Zagreba će se prema svemu sudeći pozabaviti i Hrvatska odvjetnička komora.

>> VIDEO Thompsonov odvjetnik izvrijeđao zastupnika, skoro se potukli

>> Karačić na Twitteru: Mediji haluciniraju

Podsjetimo, danas je u Skupštini nakon aktualnog sata došlo do incidenta kad je zastupnik Neovisnih za Hrvatsku i odvjetnik Marka Perkovića Thompsona Davorin Karačić na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice.

Sukob su snimili novinari televizije Z1. Na snimci se ne čuje početak, a prve riječi koje se čuju su Tomaševićevo obraćanje Karačiću: "A što ako ja neću?"

"Klošaru mali, pljunut ću ti u facu"

"Klošaru mali, pljunut ću ti u facu. Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, je l' hoćeš? Je l' hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, dva. Klošaru mali. Usta isperi svaki puta prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić. Jesi čuo? Kada nekoga optužuješ za političku korupciju, onda reci što je bilo. Bijedniče mali", rekao je desničar Davorin Karačić zastupniku Tomaševiću.

Ovaj incident privukao je i pažnju Disciplinskog tužiteljstva Hrvatske odvjetničke komore, krovne organizacije hrvatskih odvjetnika

"U medijima smo pročitali što se dogodilo i zatražili snimke. Nakon pregleda snimki i transkripata koje smo naručili, odlučit ćemo o daljnjem postupanju", poručili su iz ureda za odnose s javnošću HOK-a, javlja Telegram.

Isti portal podsjeća da Disciplinsko tužiteljstvo djeluje kao samostalno tijelo Komore i u slučaju kada procijeni da je to potrebno može podignuti postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva, o čemu dalje odlučuje Disciplinski sud. 

Sankcije koje može izreći Disciplinski sud HOK-a variraju - od ukora preko novčane kazne pa sve do trajnog gubitka prava na obavljanje odvjetničkih poslova.

Tko je Karačić?

Davorin Karačić je zagrebački zastupnik postao prije mjesec dana, a u Skupštinu je ušao s liste Bandićevih partnera, stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Unatoč činjenici da se prilikom izbora nalazio na desetom mjestu njihove liste, a u zagrebački parlament je ušlo pet zastupnika, Karačić je zamijenio dotadašnju zastupnicu Anu Lederer, koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imenovao pročelnicom za kulturu.

Ovaj 43-godišnji odvjetnik, najpoznatiji po tome što mu je klijent Marko Perković Thompson koji je oslobođen optužbi da je uzvikom ''Za dom spremni'' poticao na mržnju u Slunju, slovi za zastupnika brojnih BBB-ovaca i onih prijavljenih upravo za korištenje ustaškog pozdrava. Krasi ga prostački vokabular prilikom izražavanja stavova o neistomišljenicima koje najčešće upražnjava na Twitteru, gdje je vrlo aktivan. Briselski sijedi uškopljenici, sjedokose EU birokratske crkotine, lijevi glodavci - tek su neki od epiteta kojima opisuje protagoniste svojih komentara i napada.

Pročitajte više