Ogulinska policija zaplijenila drogu i oružje

OGULINSKA policija zaplijenila je jučer od tridesetgodišnjeg muškarca 1173 tablete extasia i to je najveća zapljena te droge u Karlovačkoj županiji, izviješćeno je danas na konferenciji za novinare Policijske uprave karlovačke.

Osim extasia kod njega je pronađena ilegalna automatska puška i automatski pištolj te u vlasništvu njegova oca puška M48, dvije poluautomatske puške, jedna lovačka puška, pištolj, ručna bomba M75, sedam okvira za automatsku pušku i 2801 komad streljiva.

Policiji je pomogao i službeni pas Bruno jer je pri pregledu automobila ´opel kadeta´ KA 584-AZ, u kojem su se nalazili otac i sin, svojim ponašanjem upozorio na mogućnost da su dvojica muškaraca u doticaju s drogom.

Nakon odobrena naloga istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu za premetačinu automobila, kuće i gospodarskih zgrada u kući je osim droge pronađeno i 17 praznih vrećica s praškastim tragovima, jedna vrećica s dvjema i jedna s jednom tabletom extasia. To upućuje na preprodaju opojnih droga, rekao je načelnik Odjela kriminalističke policije Tihomir Bišćan. Extasi s utisnutim znakom klompe važan je trag u daljnjem otkrivanju lanca i prodaje droge, dodao je .

Zaplijenjena droga na uličnom tržištu vrijedi oko 47 tisuća kuna, rekao je načelnik Bišćan.

Otac i sin danas trebaju biti sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu.

Istraga bi trebala pokazati i podrijetlo ´opel kadeta´ u kojem su se vozili otac i sin, i koji nije prenesen na njihovo ime. Utvrđeno je da je uvezen bez plaćanja carinskih i drugih pristojba.

Pročitajte više