Oko 40 posto Amerikanaca vjeruje da će se Isus Krist vratiti do 2050. godine

NAJNOVIJE istraživanje provedeno u SAD-u pokazuje kako su Amerikanci vrlo optimistični u vezi s budućnošću te tako njih 71 posto vjeruje da će do polovice stoljeća rak biti izliječen.

Čak 66 posto Amerikanaca kazalo je kako vjeruje da će do 2050. godine umjetni ekstremiteti raditi bolje od onih prirodnih, a 81 posto smatra da će te godine s kompjutorima moći razgovarati kao s ljudima, pišu svjetski mediji.

Većina vjeruje da će se dogoditi svjetski rat te da će SAD biti napadnut nuklearnim oružjem 

58 posto ispitanika strahuje da će se u sljedećih 40 godina dogoditi još jedan svjetski rat, dok njih 53 posto očekuje teroristički napad nuklearnim oružjem na SAD. Ovi rezultati se uspoređuju s rezultatima sličnog istraživanja provedenog 1999. godine.

Tako je 61 posto ispitanika optimistično u vezi s budućnošću SAD-a, a prije 11 godina ta brojka je bila 70 posto. U prošlom istraživanju je 64 posto ispitanika reklo da će američka ekonomija biti snažnija za 40 godina, dok ih je u ovom istraživanju u to uvjereno 56 posto.

U novi dolazak Isusa Krista vjeruje 41 posto ispitanika

Zanimljivo je kako čak 71 posto ispitanika vjeruje da će rak biti izliječen do sredine stoljeća. 41 posto ispitanika vjeruje da će se u sljedećih 40 godina na Zemlju vratiti Isus Krist, dok je 46 posto reklo kako se to sigurno ili vjerojatno neće dogoditi.

Pročitajte više