Oliver Knezović pušten na slobodu

OLIVER KNEZOVIĆ, osumnjičeni za ubojstvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, nakon saslušanja kod istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu danas je pušten na slobodu te se sada čeka zahtjev BiH da mu se sudi u Hrvatskoj.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao nam je kako je Knezovića saslušao istražni sudac te je utvrdio da osumnjičenik ima hrvatsko državljanstvo. " Nakon toga ga je samo mogao pustiti na slobodu, jer Hrvatska po Ustavu i zakonima ne izručuje svoje građane drugim državama", rekao je Devčić te dodao kako se sada čeka da BiH ustupi predmet hrvatskom pravosuđu.

> Oliver Knezović predao se policiji: Nisam ubio Puljića, pucao sam u zrak

Podsjetimo, Knezović se jučer u Zagrebu predao hrvatskoj policiji nakon što je 5. listopada pobjegao iz pritvora u BiH. Prije svoje predaje je u Dnevniku Nova TV izjavio je kako nije kriv za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića. Potvrdio je kako je policijski pištolj bio u njegovim rukama, no dodao je da je ispalio pet metaka u zrak, a ne prema navijačima Sarajeva. Tijekom bijega skrivao se u planinama na području Jablanice te u Zagrebu.

Knezović se predao nekoliko sati nakon što je policajac iz Ljubuškog Dragan Vujević pušten na slobodu. Knezović se tereti za ubojstvo Vedrana Puljića tijekom nereda između navijača Širokog Brijega i Sarajeva te policije 5. listopada ove godine.

4. listopada u neredima iza sjeverne tribine stadiona Pecara u Širokom Brijegu ubijen je pripadnik sarajevske navijačke skupine "Horde zla" koje su sa tri autobusa doputovale do hercegovačkog gradića. Nakon tog ubojstva u javnosti su se pojavile mnoge verzije o tome tko je ubio navijača Sarajeva. Mnogi su za ubojstvo optuživali bivšeg pripadnika Kažnjeničke bojne, Olivera Knezovića, koji je nakon uhićenja pobjegao iz zatvora.

Pročitajte više