OPĆINA KALNIK PROSLAVILA SVOJ DAN

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća pod vedrim nebom na mjesnom trgu pred svim mještanima danas je općina Kalnik proslavila svoj dan podijelivši prigodna priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i organizacijama. L

Za počasnog građanina proglašen je njemački poduzetnik Michael Renz , predsjednik Uprave Industrije građevnog materijala iz Lepoglave za pomoć koju pruža u obnovi župnoga dvora i drugih zgrada na Kalniku.

Zlatne plakete općine Kalnik primili su općinsko komunalno poduzeće "Vodna Vratno" , Dobrovoljno vatrogasno društvo Kalnik i Paragliding klub "Fenix" sa sjedištem na Kalniku.

Podijeljene su i općinske povelje zaslužnim građanima iz Kalnika, Križevaca i Zagreba koji su pomogli razvoj te planinske općine, dok su najbolji učenici osnovne škole, predsjednici mjesnih odbora , Turistička zajednica i Župa Svetoga Brcka dobili zahvalnice za postignute uspjehe.

Načelnik Kalnika Mladen Kešer najavio je da će uskoro biti na javnom uvidu studija zaštite prirodnog krajolika na Kalniku, koju su zajednički dali izraditi Ministarstvo zaštite okoliša, županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj.

(Hina) xon ymć

Pročitajte više