Operni bal u zagrebačkom HNK - 29. siječnja

Veliki glazbeni događaj, zagrebački operni bal, po uzoru na Bečki operni bal, održat će se 29. siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Glavni pokrovitelj opernog bala je VIPnet, njegovo održavanje pokrenulo je Hrvatsko narodno kazalište, Društvo pokrovitelja HNK te nekoliko sponzora: Ina, Mol, "Zelinka", "Zrinjevac", Agrokor i Image Haddad.

Po riječima organizatora prihod od opernog bala namijenjen je stipendiranju mladih hrvatskih pjevača po programu istaknute hrvatske primadone Dunje Vejzović.

Orkestrom HNK ravnat će Mladen Tarbuk, umjetnički voditelj je Dinko Bogdanić, koreografkinja Svetlana Lukić, a izradba posebne plesne pozornice povjerena je arhitektima Nenadu Fabijaniću i Ottu Bariću.

Kostimografkinje opernog bala su Ika Škomrlj i Diana Kosec-Bourek. U programu opernog bala nastupit će operni solisti Adela Golac-Rilović, Martina Gojčeta-Silić i Tvrtko Stipić.

Osim Baleta HNK nastupit će i baletni prvaci Milka Hribar-Bartolović, Edina Pličanić, Mirna Sporiš-Palada i Svebor Sečak te polaznici Škole za klasični balet i nekoliko zagrebačkih plesnih skupina.

Koordinator scensko-glazbenog dijela programa je Žorž Draušnik, a unutarnje prostore svojim će kreacijama obogatiti Latica Ivanišević i Saša Šekoranja.

Organizatori bala su izrazili zadovoljstvo odzivom na tu jedinstvenu priredbu, a najuglednija mjesta središnje lože u kazalištu otkupile su vodeće hrvatske tvrtke, istaknuto je na konferenciji.

O održavanju opernog bala, koji se naziva bal svih balova, novinare su izvijestili intendant HNK Mladen Tarbuk, poslovna ravnateljica HNK Jasna Jakovljević, predsjednik Društva pokrovitelja HNK Mirko Barišić, Dubravka Jusić u ime VIPneta i primadona Dunja Vejzović.

(Hina) xta ymc

Pročitajte više