KORONAVIRUS

Opskurni Hrvatski tjednik: Pomoću cjepiva za koronavirus ugradit će nam čip za nadzor

Foto: Facebook

OPSKURNI desničarski časopis Hrvatski tjednik ne iznenađuje ni u vrijeme epidemije koronavirusa. 

Naslovnicu ovotjednog broja tako prekriva naslov: “Konačno razotkrivanje: Korona virus planetarna je sotonska operacija biološkog ratovanja.” Uz naslov stoji i podnaslov sljedećeg sadržaja: “Cilj: obavezno cijepljenje svih na zemlji kako bi se posredstvom skupo prodanog cjepiva svima ugradio čip te da nas se nazire i tretira i kao stoku, a ne kao ljude.” Logičan je to nastavak prethodnog broja od 2. travnja gdje je na naslovnici bio intervju s poznatim antivakserom doktrorom Srećkom Sladovljevom s naslovom: "Zaustavite teror nad hrvatskim narodom i ne lažite da ljudi umiru od koronavirusa".

Tekst s ovotjedne naslovnice potpisuje admiral Davor Domazet Lošo, bivši savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović, koji je već i ranije širio teorije zavjere o koronavirusa, ali i mnogim drugim događajima.

Inače, bivša predsjednica svojevremeno je izazvala kritike javnosti jer je u ljeto 2019. godine dala intervju ovom filoustaškom tjedniku, i to nakon što je i nju samu prozivao kao lažnu patriotkinju i bestidnicu. 

Širenje lažnih vijesti kažnjivo je Zakonom o prekršajima

Poznat po huškačkim i mrzilačkim tekstovima, Hrvatski tjednik u doba epidemije koronavirusa svom sadržaju je pridodao i širenje lažnih vijesti te panike.

Kao i govor mržnje, i širenje lažnih vijesti sankcionira se hrvatskim zakonima. Doduše, ovo potonje nije više kazneno djelo, no spominje se u Zakonu o prekršajima. U članku 16. tog zakona stoji: “Tko izmišlja ili širi lažne vijesti kojima se remeti mir I spokojstvo građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.”

Duga povijest huškačkih tekstova

Inače, Hrvatski tjednik je u prošlosti na naslovnicama imao Milorada Pupovca s krvavim nožem u ruci, zbog čega je ovaj saborski zastupnik najavio da će ga tužiti, papu Franju su nazvali antikristom. Ognjena Krausa, Hrvoja Klasića, Loru Vidović, Borisa Miletića i Milorada Pupovca nazvali su “jahačima velikosrpske apokalipse” i "mrziteljima pozdrava Za dom spremni pod kojim je branjen Vukovar".

Pročitajte više