Orahovica: Još nije jasno je li zabrana snimanja na biralištu incident ili ne

POLICIJSKA uprava virovitičkopodravska potvrdila je da je na jednom glasačkom mjestu u Orahovici, gdje se danas održavaju izvanredni izbori za Gradsko vijeće, ekipi osječkog dopisništva HTV-a zabranjeno snimanje.

GONG, međutim, drži da nije riječ o incidentu, a predsjednica Izbornog povjerenstva Branka Tolić zatražila je od policije detaljno izvješće, kako bi se otklonila sumnja da bi eksces mogao utjecati na tijek izbora.

Načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Milan Baričević rekao je kako je snimanje oko 9,15 sati zabranio jedan glasač koji se u tome trenutku našao na biralištu, nakon čega je ekipa HTV-a isključila kameru i krenula na drugo biralište.

No, taj ih je građanin slijedio automobilom, pa su oni produžili prema Osijeku i prijavili da ih ta osoba slijedi, rekao je Baričević.

On je potvrdio podatak objavljen u vijestima Hrvatske televizije da je osoba koja je zabranila snimanje Pavo Vukelić, umirovljeni časnik Hrvatske vojske i vlasnik disko kluba u središtu Orahovice.

"Još ne možemo potvrditi navode iz televizijskog priloga da je osim verbalnog sukoba bilo i prijetnji i da je oštećena televizijska oprema", rekao je Baričević.

Promatrači Regionalnog ureda GONG-a iz Slavonskog Broda tvrde da nije riječ o incidentu, pa ga u priopćenju koje su poslali medijima ne navode i ističu da izbori protječu "u redu tolerantnoj i demokratskoj atmosferi".

"U trenutku kad se dogodio incident tamo nismo imali promatrača, snimanje je prema našim informacijama zabranio predsjednik biračkog odbora na tom izbornom mjestu kako bi spriječio incident i narušavanje reda i mira, na što ima pravo", pojasnili su u GONG-u.

Izborno povjerenstvo je objavilo da je na birališta do 11 sati izašlo 743 od upisanih 5.314 birača, ili 14 posto.

(Hina) ma jn

Pročitajte više