Orešković: Sam ću platiti troškove cateringa

Foto: FaH, Google Street View

NAKON što se u medijima pojavila informacija kako je za vrijeme boravka Oreškovića i njegove obitelji u MUP-ovoj vili Costabella na troškove cateringa potrošeno više od 80.000 kuna, tehnički premijer Orešković kazao je kako će sam platiti troškove.

Koliko je točno novca potrošeno na usluge cateringa pitali smo i MUP i Vladu RH, no do trenutka pisanja ovog teksta odgovorio nam je MUP koji je poručio kako su Orešković i obitelj štićene osobe pa su podaci tajni.

"Osiguranje i zaštita štićenih osoba, objekata i prostora u Republici Hrvatskoj provodi se temeljem Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja (NN 46/2013, 151/2014, 10/2016). Gospodin Tihomir Orešković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i članovi njegove obitelji su sukladno navedenoj Uredbi štićene osobe. Objekt o kojem pitate pripada kategoriji državnih objekata namijenjenih boravku i smještaju štićenih osoba sukladno Uredbi o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja. Svi podaci vezani uz provedbu mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora označeni su određenim stupnjem tajnosti, klasificirani su podaci i iz sigurnosnih razloga se ne mogu iznositi u javnosti

 

 

Pročitajte više