Osijek: Benašić predstavio kandidaturu za predsjednika LS-a

OSJEČKI dogradonačelnik Zlatko Benašić izvijestio je danas u Osijeku kako je potvrđena njegova kandidatura za dužnost predsjednika Liberalne stranke (LS), koji se bira na stranačkom saboru 23. listopada u Zagrebu, za koju se još kandidirao i predsjednik LSa Ivo Banac.

Na konferenciji za novinare Benašić je ocijenio kako se na temelju dosadašnjih izbornih rezultata LS-a u Osijeku te iskustva u radu u gradskoj upravi taj gradski ogranak ima pravo kandidirati za predsjednika stranke te kako je činjenica da predsjednici stranaka nisu često izvan metropole dodatan razlog.

Na novinarski upit što misli o mogućem ujedinjenju LS-a s HNS-om i Librom kazao je kako je ujedinjenje potrebno, ali da treba pronaći pravi način, bez prisile, koji će omogućiti da se u novoj stranci svi osjećaju ravnopravno.

"Gospodin Banac zagovarao je rješenje koje ne izgleda kao ujedinjenje, nego kao model po kojem velika riba guta malu, a to nije prihvatljivo golemu broju članova", dodao je.

Zamoljen da komentira vođenje stranke u Bančevu mandatu, Benašić je ocijenio kako je "bilo dosta nespretnih poteza", kako mu se čini da među članstvom "postoji prilično nezadovoljstvo stanjem u LS-u" te da brojni ogranci pokazuju da povjerenje koje je Banac zadobio u početku 2003. "nije rezultiralo onim što se tada očekivalo".

"Unutarnji ustroj nije bio najbolji i mislim da su brojni ogranci izgubili povjerenje u predsjednika", ustvrdio je Benašić.

Pročitajte više