Osijek: Bez rasprave o Kramarićevoj ostavci

KLUB vijećnika HDZ-a u osječkom Gradskom vijeću na današnjoj je sjednici predložio da se u dnevni red uvrsti rasprava o odgovornosti za stanje u gradu gradonačelnika Zlatka Kramarića, sa zahtjevom da podnese neopozivu ostavku, ali zbog nedostatna broja glasova prijedlog nije uvršten u dnevni red.

Od 24 nazočna vijećnika prijedlog je poduprlo šest vijećnika HDZ-a, suzdržani su bila tri vijećnika HSP-a i jedan HDZ-a, a protiv je glasovalo 14 vijećnika LS-a, SDP-a i Libre.

Obrazlažući prijedlog, predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika Vladimir Šišljagić kazao je kako ta stranka gradonačelnika Kramarića (LS) drži najodgovornijim za, kako je rekao, "kaotično stanje u gradu" i neracionalno trošenje novca poreznih obveznika.

Optužio je Kramarića da je "kamatarenjem" u osječkoj Štedno-kreditnoj zadruzi "Strijelac" zaradio više od 200.000 kuna, što mu je, kako drži, narušilo ugled, te zatražio da podnese neopozivu ostavku kao moralni čin.

Isti zahtjev Šišljagić je ponovio nakon što je Kramarić izložio izvješće o stanju u gradu u prošloj godini, kazavši kako HDZ ne želi izazvati krizu vlasti i prijevremene gradske izbore, nego zahtijeva ostavku gradonačelnika kojega drži najodgovornijim za, kako smatra, stagnaciju i nazadovanje grada tijekom 11 godina njegova obnašanja gradonačelničke dužnosti.

Kramarić je odgovorio kako se može ponositi političkim kontekstom u kojem je djelovao proteklih 11 godina te kako se nada da će se oni koji napadima na njega pokušavaju promijeniti volju birača strpjeti do redovitih izbora iduće godine.

Ustvrdio je da je raspolaganje vlastitim novcem njegova osobna stvar i da ulaganjem svoje ušteđevine "nije kamatario" te kako će Šišljagić svoje optužbe imati priliku dokazati na sudu.

Pročitajte više