Osijek: Obitelji identificirale posmrtne ostatke osam hrvatskih branitelja i civila

NA MEDICINSKOM fakultetu u Osijeku danas su identificirani posmrtni ostatci osam hrvatskih branitelja i civila, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica, među kojima je jedna osoba ekshumirana u Marincima, a sedam osoba u Srbiji u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

Identifikaciju su obavili članovi obitelji, među kojima i Kata Šoljić iz Vukovara, koja je danas identificirala četvrtog sina, Niku Šoljića, ubijenog za vrijeme velikosrpske agresije na vukovarsko područje, a ekshumiranog u Sremskoj Mitrovici.

U Sremskoj Mitrovici ekshumirani su te danas identificirani i Antun Plivelić, Ivan Berač, Alojzije Rukavina i Đuro Tvorek, a u Novom Sadu Rudolf Jukić i Svetislav Sandić.

U Marincima je ekshumiran Goran Menges.

Identifikaciji je bio nazočan i voditelj Vladinog ureda za zatočene i nestale, pukovnik Ivan Grujić. Istaknuo je da Hrvatska još traži 1254 nestale osobe, od kojih je 574 iz Vukovarsko-srijemske, a 98 iz Osječko-baranjske županije.

Pukovnik Grujić izvijestio je i da se nastavljaju pregovori sa Srbijom i Crnom Gorom o otkrivanju masovnih i pojedinačnih grobnica s tijelima ubijenih hrvatskih branitelja i civila.

Pročitajte više