Osijek: Predstavljena lista Hrvatske stranke prava

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) i nositelj stranačke liste na prijevremenim izborima za Skupštinu Osječkobaranjske županije Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako stranka na županijskim izborima, raspisanima za 18. siječnja, očekuje potvrdu dobrih rezultata s nedavnih parlamentarnih izbora i do sada najbolje razultate u toj županiji.

Na predstavljanju kandidacijske liste Đapić je kazao kako će Županija nakon izbora dobiti "prijelaznu vlast", jer joj do općih izbora ostaje godina dana mandata, ali da unatoč tomu treba odrediti strateške razvojne ciljeve, bez obzira na to tko će obnašati vlast i kako će djelovati središnja državna vlast.

Zauzimat ćemo se za sređenje stanja u Županijskoj skupštini jer već mjesecima nema županijske vlasti, obnovu međustranačke komunikacije, koja je na najnižoj točki nakon 1990., te za konsenzus u određenju županijskih strateških razvojnih ciljeva, rekao je Đapić.

Dodao je kako će se HSP zauzimati i za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivrede, sela i privatizaciju kombinata, napomenuvši da je u Županijskoj skupštini potrebna što veća suglasnost o ključnim pitanjima, kako to područje pri prihvaćanju državnog proračuna ne bi ponovno bilo zaobiđeno.

Na novinarski upit o mogućim poslijeizbornim koalicijama Đapić je odgovorio kako to mogu biti sve stranke u Skupštini, ali da će HSP biti skloniji onima koji su spremni poduprijeti težnju za konsenzusom o određenju županijskih strateških ciljeva.

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više