Osijek: Privedeni zbog sumnje da su oštetili Zagrebačku banku za više od miljun kuna

DJELATNICI PU osječko-baranjske, u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RH i u koordinaciji s osječkim Općinskim državnim odvjetništvom, uhitili su i istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku danas priveli pet osoba s područja Đakova i Osijeka za koje postoji osnovana sumnja da su prijevarama oštetili Zagrebačku banku za 1.088.765,59 kuna.

Kako su danas izvjestili Miroslav Dasović, općinski državni odvjetnik, i Stipo Rimac, načelnik Ureda načelnika PU osječko-baranjske, kroz višemjesečnu kriminalističku obradu došlo se do saznanja da su osumnjičeni, zajedno sa (za sada) 30 osoba koje su također obuhvaćene kriminalističkom obradom i protiv kojih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, u poslovnicama Zagrebačke banke otvarali tekuće račune na temelju kojih su im izdavane "maestro" kartice.

Zloporabom navedenih kartica, pomoću kojih su kupovali raznu robu i podizali novac, oštetili su Zagrebačku banku za spomenuti iznos.

Dasović i Rimac također su izvijestili da je istragom utvrđeno da je na području PU osječko-baranjske Zagrebačka banka na isti način oštećena za još oko tri milijuna kuna, a na području Republike Hrvatske za ukupno oko osam milijuna kuna. U tijeku je kriminalistička obrada vezana uz ta kaznena djela, za koje je prijavu također podnijela Zagrebačka banka, a te osobe još nisu obrađene. Pretpostavlja se, kazao je Rimac, da je velik broj osoba uključen u te malverzacije.

Pročitajte više