OSIJEK: SREDIŠNJI PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE HNS-SBHS

Predsjednica Hrvatske narodne stranke i nositeljica koalicijske liste HNSSBHS za 4. izbornu jedinicu Vesna Pusić izjavila je večeras u Osijeku kako su kandidati te koalicije spremni da u budućem Saboru i Vladi "odrade za Slavoniju ono što do sada nije odrađeno i što se do sada nije vidjelo, a vidjet će se u iduće četiri godine".

Poručila je i da će se, ako ih birači podrže, nakon ovih izbora "krenuti u budućnost kakvu smo uvijek mislili da Hrvatska zaslužuje".

"Važno je održati viziju Hrvatske kao dostojanstvene, građanske i europske države, u kojoj vidimo toleranciju, inicijativu, kreativnost i sposobnost ove političke nacije kojoj pripadaju svi građani ove zemlje", dodala je.

Predsjednik Slavonsko-baranjske hrvatske stranke (SBHS) i drugi kandidat na listi Damir Jurić rekao je da je aktualna koalicijska vlast "samo malo popravila Hrvatsku, a trebala ju je stubokom izmijeniti" te da su stoga "izbori još uvijek važni i nije svejedno tko će ih dobiti".

"Koalicija HNS-SBHS je jamstvo da će Hrvatska nastaviti dobrim putom, a da će Slavonija i Baranja postati poprište najvećih ulaganja u Hrvatskoj", ustvrdio je Jurić.

U izjavi novinarima Pusić je pozvala birače da iziđu na izbore i, kako je rekla, "spriječe klizanje demokracije u diktaturu".

"Naši partneri iz SBHS-a u ovom će mandatu ojačati našu regionalističku orijetanciju i staviti naglasak na Slavoniju i Baranju kao područje kojem su potrebni veliki investicijski projekti, koji su zamašnjak za pokretanje brzog razvoja ove regije, koja može pokrenuti i suradnju s Mađarskom te tako omogućiti Hrvatskoj, prije formalnog pristupanja, sudjelovanje u projektima EU-a", kazala je Pusić.

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više