OSJEČKA POLICIJA OPET TRENIRA STROGOĆU Socijalni slučaj umjesto drva za ogrjev mora platiti kaznu

Ilustracija: 123rf

POLICIJA U OSIJEKU nastavlja privlačiti pozornost šire javnosti. Najnoviji slučaj koji se provlači hrvatskim medijima onaj je 59-godišnjaka teškog socijalnog stanja s osječkog područja, piše Glas Slavonije.

Kao i starica prema kojoj je osječki policajac primijenio sramotno visoku razinu fizičke prisile, prekjučer je 59-godišnjak postao nova žrtva nemilosrdnih osječkih policajaca.

Gospodin je prešao cestu preko pješačkog prijelaza u Prolazu Ante Slavičeka u centru grada dok je na semaforu gorjelo crveno svjetlo. U tom trenutku ga je uhvatila policija. S obzirom na to da je ulica bila prazna te u blizini nije bilo automobila, pa nesretni pješak nije apsolutno nikoga ugrozio.

Policajac je čovjeka odveo u prostor ispred ulaza jedne od obližnjih zgrada te zatražio pomoć kolege koji je bio u blizini u civilu. Izdao je čovjeku novčanu kaznu.

Žurio kako bi kupio drva

"Prešao sam cestu na crveno i to sam odmah policajcu priznao. Žurio sam se u banku jer je sjela božićnica od Grada i napokon ću si kupiti malo drva. Živim od socijalne pomoći i molio sam policajca da mi ne piše kaznu, nego da mi izda neko upozorenje ili nešto. Stvarno nemam čime platiti kaznu, jer ako je platim, nemam za drva. Provjeravali su me kao da sam neki kriminalac, a nisam do sada nikakve kazne imao", rekao je 59-godišnjak za Glas Slavonije.

Ipak, policija mu je odlučila oduzeti mogućnost da si božićnicom dobivenom od Grada, namijenjenoj osobama u teškoj materijalnoj situaciji, kupi potrebni ogrjev.

"Idem sada u banku po svoju božićnicu, a nemam pojma što ću s kaznom", dodao je 59-godišnjak i otišao po 300 kuna koje je za Božić dobio od Grada Osijeka.

"Policajac je ocijenio kako je zbog okolnosti počinjenog prekršaja potrebno ispisati novčanu kaznu i ponudio građaninu da iskoristi zakonsku mogućnost te plati pola kazne u roku od tri dana", kazao je o svemu Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Policija je lani u Osječko-baranjskoj županiji izdala 34.514 upozorenja zbog raznih prometnih prekršaja, što je, kako tvrdi, trećina ukupnog broja onih koji su u prekršaju zaustavljeni. Prema kojim kriterijima su upozorenja izdana, znaju samo oni koji su ih i napisali.

Pročitajte više