OSJEČKI GRAK PREDSTAVIO NA TRGU SLOBODE 12 UDRUGA GRAĐANA

Građanski aktivizam (GRAK) je kampanja za povećanje uočljivosti nevladinog sektora, koju u cijeloj Hrvatskoj provode nevladine ogranizacije uz koordinaciju Centra za edukaciju i savjetovanje iz Zagreba kako bi se građanima pokazale različite mogućnosti djelovanja i okupljanja, rekao je Kruno Kartus iz Osječkih zelenih na današnjem predstavljanju 12 udruga na osječkom Trgu slobode.

Osječki dio GRAK-a, Osječki zeleni su na 12 štandova omogućili nevladinim udrugama različitih profila, od Udruge za umjetnost, kulturu i šport, Udruge Centar za kompost, Udruge ljubiteja karikatura "Donji grad" Osijek, Hrvatsko planinarsko društvo "Zanatlija" Osijek i druge, da građanima objasne način svoga rada.

Uz Osječke zelene sudjelovali su i prestavnici Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, te Građanska organizacija razvoja Dalj.

Uz propagandne materijale o radu svojih udruga, građanima Osijeka je ponuđeno da po popularnim cijenama kupe različite proizvode kako bi pomogli rad tih nevladinih udruga.

Predstavnici Građanske organizacije razvoja Dalj (GORD) predstavljajući svoj program rada posebno su istaknuli da je njihov naglasak u radu na ljudskim pravima, demokratizaciji, jednakosti i miru na ovim prostorima. Od projekata u ovoj godini posebno su izdvojili "SOS telefon za žene žrtve nasilja", "Projekt obnove tradicionalnog ručnog tkanja i razvoja zajednice u Dalju", istaknuvši kako im je donator za nabavku opreme Veleposlanstvo Japana. Projekt koji će biti pokrenut u lipnju ove godine pod nazivom "Pokreni svoj biznis" bit će financiran od brtitanskog veleposlanstva.

(Hina) xvsik yln

Pročitajte više