Osnivačka skupština Mreže mladih hrvatske

MREŽA mladih Hrvatske (MMH), koji svoje djelovanje temelje na demokratskom odlučivanju i javnom djelovanju, održali su danas osnivačku skupštinu u palači Matice hrvatske u Zagrebu.


Članovi MMH su udruge mladih i za mlade, omladinske inicijative, sekcije i klubovi te 50-ak pomladaka političkih stranaka, svjesni su da je suradnja potrebna radi unaprjeđenja međusobne komunikacije u cijeloj Hrvatskoj.


Mreža mladih Hrvatske nevladina je i neprofitna udruga koja zagovara i promiče interese i dobrobit mladih na načelima snošljivosti, razumijevanja te poštivanja njihovih prava i potreba, rekla je otvarajući skupštinu koordinatorica projekta Marija Belošević.

Zadaće MMH-a su, među ostalim, afirmirati mlade i njihove interese, štititi ljudska i manjinska prava, promicati zdrav način života te jačati samosvijest i interese mladih za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu i javnom odlučivanju.

Mreža mladih Hrvatske poziva u članstvo i na suradnju i pojedince, posebice mlade koji žive u manjim mjestima i u područjima od državne skrbi, kako bi promicali svoje ideje, interese i potrebe, osnažili lokalne inicijative i surađivali s mladima i njihovim udrugama u drugim sredinama.

Pročitajte više