AFERA DNEVNICE Novi detalji, ali i nove nepoznanice: Tko je u vladi preuzeo dopise o reviziji?

Screenshot: HRT

IZJAVU iz naslova dala je Uskoku Terezija Matić, koja je do prošlog tjedna bila šefica Ureda za opće poslove Vlade i Sabora. Podsjetimo, s dužnosti je udaljena dan nakon Sandre Zeljko, dosadašnje tajnice u Uredu premijera i još uvijek ključne svjedokinje protiv ranije osumnjičenog Tomislava Sauche, predstojnika Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića. No, sudeći po izjavama Tomislava Sauche, ali i novim otkrićima, Zeljko bi od ključne svjedokinje mogla postati i osumnjičena.

Tko je preuzeo dopise?

Kako piše današnji Nacional, Terezija Matić Uskoku je kazala da je telefonski kontaktirala Sandru Zeljko kako bi od nje zatražila pomoć oko očitovanja na nacrt revizije. Kako tvrdi, nakon što je od nje dobila poruku mailom, pismeno se obratila zamjenici glavne tajnice Andreji Gabrijel te Nevenu Zeliću, Oreškovićevom predstojniku, te im napomenula da se u roku od osam dana Državnoj reviziji treba pismeno očitovati, jer su utvrđene nepravilnosti i propusti za 2015. godinu.

Nacional piše kako se ti dopisi nalaze u spisu protiv Sauche, no da se čini da ni Gabrijel ni Zelić o tome nisu imali pojma. Naime, dopis poslan Zeliću trebala je preuzeti Sandra Zeljko, no je li to zaista učinila tek se treba utvrditi. Nacional piše kako je ista osoba parafirala i preuzela oba dopisa, i onaj upućen Zeliću i onaj upućen Gabrijel, no ne navodi o kome se točno radi.

"Vezano uz sporne putne naloge, nema dvojbe da je novac po akontacijama dnevnica u svakom slučaju isplaćen i predan Sandri Zeljko, na temelju postojećih isplatnica i u iznosima koji su navedeni na tim isplatnicama", izjava je Matić za Uskok, piše današnji Nacional.

Pročitajte više