Otmičar iz Centra za socijalnu skrb zadržan u pritvoru

MIRKO GLAUDIĆ, koji je uhićen jučer nakon što je u trešnjevačkom Centru za socijalnu skrb nekoliko sati držao taoce, danas je iznio svoju obranu pred istražnim sucem koji mu je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Po riječima istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda Ratka Šćekića, Glaudiću je zadržavanje u pritvoru određeno zbog teškog oblika kaznenog djela za koje ga se tereti, te opasnosti da će ponovno počiniti kazneno djelo kojim prijeti.

Šćekić je rekao da je Glaudić na saslušanju iznio i svoju obranu, te da nije tražio branitelja. Pojasnio je da je u njegovom slučaju riječ o kaznenim djelima za koja nije nužna nazočnost odvjetnika.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je Glaudića kazneno prijavila za otmicu i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava, te da će podnijeti i prekršajnu prijavu zbog povreda Zakona o oružju.

Prema kronologiju do koje je policija došla očevidom u Centru za socijalnu skrb u Vitezićevoj ulici, osumnjičeni je u jutarnjim satima prišao 43-godišnjem zaštitaru Centra i razoružao ga prijeteći pištoljem kojeg ilegalno posjeduje. Potom je zaštitaru uzeo plinski pištolj i naredio mu da svom šefu preda papir s njegovim zahtjevima. Tražio je mirovinu od 8.000 kuna, 100.000 kuna odštete za ranjavanje u Domovinskom ratu, te dva stan, za sebe i sina.

Zaštitar ga je poslušao i odnio zahtjev, a osumnjičeni se uputio na prvi kat zgrade gdje je uz prijetnju vatrenim oružjem i bombama zadržao četiri zaposlenika Centra - pravnika, defektologa i dvije daktilografkinje. Tijekom pregovora s policijskim službenicima i drugim odgovornim osobama počeo je puštati osobe kojima je ograničio kretanje, navodi se u policijskom izviješću.

U 11,40 sati pustio je posljednju zatočenicu, defektologinju, i predao se policajcima.

(Hina) xam yso

Pročitajte više