Otmičaru Jaycee Lee određena jamčevina od 30 milijuna dolara

OTMIČAR i višestruki seksualni prijestupnik Phillip Garrido pojavio se pred sucem koji mu je odredio jamčevinu od 30 milijuna dolara za izlazak iz pritvora, javljaju svjetski mediji. Sudac Douglas Phimister iz okruga El Dorado odredio je visoku jamčevinu uzevši u obzir težinu optužbi i činjenicu da je Garrido bio pušten uz uvjetnu kaznu kad je oteo 11-godišnju Jaycee Lee.

Phillip Garrido i njegova žena izjavili su pred sudom kako se ne osjećaju krivima po 29 točaka optužnice koje uključuju  otmicu, silovanje i držanje u zatočeništvu. Sudac Phimister nazvao ih je "prijetnjom javnoj sigurnosti". Također, naređeno je psihijatrijsko promatranje i evaluacija za Garrida. On je prošao psihološka ispitivanja još u vrijeme svoje 11-godišnje zatvorske kazne za otmicu i silovanje počinjeno 1976. godine. Liječnici su tada zaključili kako se radi o osobi s nekoliko mentalnih poremećaja.

Datum suđenja još uvijek nije poznat, jedino je sigurno da će početi za jednu ili dvije godine. Tužitelj okruga El Dorado potvrdio je da će na suđenju vjerojatno svjedočiti Jaycee Lee Dugard. Tužitelj je stoga apelirao na medije da ostave nju i njenu obitelj na miru, barem dok ne počne suđenje.

Pročitajte više