OTVOREN 60. VENECIJANSKI FILMSKI FESTIVAL

Najnovijim filmom Woodyja Allena, komedijom "Anything Else", u Veneciji je u srijedu otvoren 60. Venecijanski filmski festival, popularna Mostra.

Allenov film samo je jedan od 145 filmova koji će ove godine biti prikazani na najstarijem svjetskom filmskom festivalu.

U konkurenciji za najprestižniju nagradu festivala, Zlatnog lava, naći će se dvadeset filmova, a još 18 bit će ih prikazano u eksperimentalnoj "Upstream" kategoriji.

Zlatni lav bit će uručen 6. rujna.

Crvenim tepihom koji se proteže od hotela Excelsior na Lidu do tradicionalne kino-dvorane Art Deco, trebale bi tijekom trajanja festivala prošetati brojne hollywoodske zvijezde poput Nicole Kidman, Seana Penna, Antonia Banderasa, Johnnyja Deppa, Salme Hayek, Georgea Clooneya i Catherine Zete Jones.

Između ostalih filmova, na festivalu će biti prikazan i film Roberta Bentona "The Human Strain" s Kidman i Anthonyjem Hopkinsom, najnoviji uradak braće Coen "Intolerable Cruelty" s Cloonyjem i Jones, te film Roberta Rodrigueza "Once Upon a Time in Mexico", s Deppom, Banderasom i Hayek.

Pročitajte više