OTVORENA IZLOŽBA LATICE IVANIŠEVIĆ

Izložba "Jaslice" Latice Ivanišević sinoć je, u organizaciji hrvatskoga veleposlanstva u Austriji, otvorena u Gradišćanskohrvatskom domu u Beču.

Četrdesetak radova likovne umjetnice Latice Ivanišević nastalo je uglavnom prošle i ove godine, a predstavljaju, kako je rekla, "inspiraciju Božićem i jaslicama" i rađeni su u različitim tehnikama - tapiserije, slike, figure od keramike i ratana.

Prikazani su tekstilni kolaži kao "Crna madona s djetetom" ili tapiserija "Sveta obitelj" koju je poklonila vukovarskom muzeju kao i jaslice u koje su ukomponirane naše stare narodne igračke koje se sve više gube i teško ih je naći, rekla je autorica izložbe, kazališna i televizijska kostimografkinja i scenografkinja Latica Ivanišević.

Po riječima književnika i novinara Petera Tirana, izložba je posebnost "ljepote likovnog izraza i prikaza jaslica". Ovakve su izložbe dobrodošle i potrebne jer predstavljaju sponu povezanosti između gradišćanskih Hrvata i Hrvatske, naglasio je Tiran.

Izložbu je u nazočnosti umjetnice, načelnice za kulturu u Ministarstvu vanjskih poslova Mirjane Bohanec Vidović i mnoštva Hrvata koji žive u Beču otvorio veleposlanik Dražen Vukov Colić.

Izložba je otvorena do 30. studenoga.

Pročitajte više