Ovo je fotografija austrijskog predsjednika

Foto: Facebook

AUSTRIJSKI predsjednik Van Der Bellen netko je kome vožnja javnim prijevozom nije strana. Tu je praksu nastavio i za vrijeme pandemije covida-19, čemu svjedoči i fotografija koju je objavio prošli tjedan. 

"Na putu s Wiener Linien (bečkim tramvajem) u posjet Complexity Science Hubu Vienna u Beču", stoji na službenoj Facebook stranici Van der Bellena uz fotografiju, u objavi od 16. lipnja. 

Možda još i važnije od toga da se vozi javnim prijevozom i tako štedi novce svojih poreznih obveznika, austrijski predsjednik pritom nosi masku, kako vidimo na fotografiji.

Noseći masku služi kao primjer sugrađanima

Na taj način, kako je znanstveno utvrđeno, smanjuje rizik da se zarazi od drugih, ali i da sam zarazi druge u slučaju da je pozitivan na koronavirus, a da to i ne zna. Naravno, time daje i pozitivan primjer svojim sugrađanima. 

>>Plenković je dirao zaraženog Đokovića, a sad obilazi Hrvatsku. Gdje je samoizolacija?

Nasuprot tome, iako je broj slučajeva covida-19 ponovo počeo naglo rasti, naš predsjednik, premijer i većina ministara ne nose maske kad su u neposrednoj blizini drugih ljudi, a ne drže se ni socijalne distance od 2 metra. Dapače, premijer Andrej Plenković ne želi ići u samoizolaciju iako se na revijalnom teniskom turniru u Zadru susreo sa srpskim tenisačem Novakom Đokovićem, koji je u međuvremenu potvrdio da je pozitivan na koronavirus. 

>>Ovako austrijski predsjednik putuje na posao

Javni prijevoz, naravno, bolje da ne spominjemo kad su hrvatski premijer, predsjednik i ministri u pitanju. 

Pročitajte više