Ovo su ljudi koji su spasili Milana Bandića

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

PRORAČUN Milana Bandića za Grad Zagreb je prošao s 26 glasa ZA, 24 glasa PROTIV. Svoje mišljenje promijenili su i digli ruku za Bandića Miroslav Polovanec, Jozo Milićević i Ilija Ćorić.

Miroslav Polovanec

Miroslav Polovanec član je HSLS-a. Rođen je 23. 12. 1972. godine u Zagrebu. Ima završenu srednju školu, po struci je građevinski tehničar visokogradnje.

Sudjeluje u radnim tijelima Gradske skupštine. Predsjednik je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo. Član je i Odbora za mladež.

Za njega u stranci, ako je vjerovati riječima njenog predsjednika Darinka Kosora, više nema mjesta.

"Tu je statut jasan. Ako glasate protiv odluka tijela stranke, više niste član stranke", rekao je Kosor.

Miroslav Polovanec je vlasnik OPG-a Polovanec, odnosno izletišta u Đurđekovcu.

"Poštovani posjetitelji, dobro nam došli u naš prigorski dom. Potrudit ćemo se da vam boravak u našoj kleti ostane u lijepom sjećanju te da ćete se vrlo brzo poželjeti vratiti. U tome će nam pomoći prigorske delicije, odlična prigorska vina i predivan pogled koji se pruža iz našeg vinograda. Pobjegnite s užarenog zagrebačkog asfalta i odmorite duh i tijelo okruženi mirisima i okusima Prigorja", stoji u opisu.

"U samom Izletištu, a i u vinogradu, vrtu i plasteniku pomaže Stjepanova majka, Slavica Polovanec, a sudjeluju i Stjepanova te Miroslavova supruga. U cjelokupnom poslu ponekad se pronađe i malo zabave koja posebno razveseljava najmlađe članove obitelji Polovanec", piše na stranici Izletišta Polovanec.

Živi zid je objavio snimku za koju tvrde da je nastala na njegovom imanju. Na snimci su Bandić i Mikulić.

"Je li moguće da je prolaz zagrebačkog proračuna dogovoren još u martinjskoj noći u kleti Polovanec?", piše iznad snimke.

Jozo Milićević

Jozo Milićević rođen je 5. 1. 1965. u Čitluku. Magistar je ekonomije, a u skupštinu je ušao s Nezavisne liste Sandre Švaljek. Riječ je o umirovljenom generalu HV-a. Umirovljen je 2015. godine kad je ministar obrane bio SDP-ov Ante Kotromanović. Nakon odlaska Crnoje iz fotelje ministra branitelja, Milićević se spominjao kao jedan od kandidata. No, u tu je fotelju sjeo Tomo Medved, a Milićević se našao na listi Sandre Švaljek.

Milićević je član Odbora za branitelja i član Odbora za sigurnost i prevenciju urbanih rizika.

Ilija Ćorić

Treći Bandićev spasitelj je Ilija Ćorić. Ćorić je rođen 1. 6. 1963. godine u Iloku. Član je HSS-a, a po zanimanju je inženjer grafičke tehnologije. U skupštini je i član Odbora za izbor i imenovanja.

"Podržao sam proračun jer je to u interesu grada Zagreba. Pojedine političke opcije ne dijele taj interes. Postoje tu pojedinci poput Mišića, Tomaševića, Anke Mrak Taritaš. To su kvalitetni zastupnici, ali ne postoji politička snaga koja bi na izborima polučila rezultat", kazao je Ilija Ćorić iz HSS-a. Rekao je da mu nije ponuđena nikakva protuusluga.

Pročitajte više